Как най-изгодно да се отопляваме през зимата?

По време на зимните месеци всеки желае да има топло и уютно жилище. Изборът на подходящо отоплително решение може да бъде труден, особено ако става въпрос за цена и ефективност.

Но знаете ли, че отоплението с климатик е по-изгодно от другите видове отопление като вентилаторни печки или маслени радиатори? Това е така, защото климатиците използват по-малко електричество, за да произведат топлина в сравнение с други електрически отоплителни уреди.

Според статистиките, за да затоплите стая с размери 20 квадратни метра, електрическата печка използва около 2 киловата мощност, а масленият радиатор – около 3 киловата мощност. В сравнение с това, климатик с мощност от 1.5 киловата може да достави същата топлина.

Освен това, климатикът може да бъде използван през цялата година, тъй като през летните месеци може да служи за охлаждане. Това го прави много по-функционален от другите отоплителни уреди, които могат да се използват само през зимата.

С оглед на горепосоченото може да се каже, че отоплението с климатик е по-изгодно в дългосрочен план. Въпреки че цената на климатика може да бъде по-висока от другите видове отоплителни уреди, разликата в разходите за електроенергия ще бъде значително по-малка.

Ако търсите ефективно, ценово изгодно и удобно решение за отопление (и охлаждане), разгледайте голямото разнообразие от продукти в онлайн магазин за климатици Фреш Клима София.

Количка
Scroll to Top