Фреш клима

Монтаж на климатици

Експресен монтаж на климатици

Фреш Клима София предлага безплатен* експресен монтаж на климатици за всички закупени от сайта или физическия ни магазин климатици. След като сте закупили вече желания от вас климатик, идва време за най-важното – неговия монтаж. Ние извършваме експресен монтаж от 3 до 7 дни след доставката на климатика, в зависимост от натовареността на фирмата. При монтажа на климатици се следват няколко основни стъпки, които гарантират безпроблемната му работа и ефективност впоследствие. Монтаж на климатик се уговоря предварително, като се резервира определена дата и час, съобразена с вашите желания и нашия работен график. *Монтажът на климатик е безплатен до 3 м.

Основни стъпки при монтаж на климатици

Фреш Клима София предоставя на своите клиенти експресен монтаж на климатици. При нас не е нужно да чакате 1 месец! Ние имаме готовност да монтираме вашия климатик в рамките на 3 до максимум 7 дни след доставката.  

В деня на посещението е хубаво да сте осигурили достъп до помещението, в което ще се монтира климатикът. Когато нашите техници ви посетят, те ще се погрижат да внесат климатика до вашия апартамент или къща. Хубаво е предварително да сте ни уведомили дали има асансьор или ще трябва да се качваме по стълби. След това техниците ще направят бърз оглед и ще ви посъветват къде е най-добре да бъде разположено както вътрешното, така и външното тяло на климатика. При монтаж на климатик се съобразява разположението – за вътрешното тяло то трябва да гарантира ефикасна и безпроблемна работа, а за външното – да има лесен достъп и възможност за отводняване.

Основни дейности при монтаж на климатик

След като сме уточнили позиционирането, пристъпваме към работа. Монтажът на климатици започва с пробиване на един отвор тръбен път в стена (тухла, бетон, газобетон). Този път осигурява свръзката между вътрешното и външното тяло. Преминава се към монтаж на стойките на двете тела, като преди това внимателно се нивелират. След това техниците полагат тръбен път до 3 линейни метра. Слага се изолация, прокарва се комуникационен кабел и дренажен маркуч и се вакуумира (задължителна стъпка при монтажа на климатици). Има възможност за добавяне на тампони против вибрация, които се поръчват и заплащат допълнително. Монтира се външното тяло, а след това и вътрешното. Дупката около тръбния път отвън се запълва със силикон. След свързването на двете тела следва включване на уреда към климатичната мрежа и тестови пуск, за да се провери работата на климатика. След това нашите техници ще ви обучат как да използвате всички функции на дистанционното управление, а също така и как да почиствате филтрите, докато дойде време за професионална профилактика на климатика, която е хубаво да правите веднъж годишно.   

Какво включва монтажът на климатици 

 • Тръбен път с изолация до 3 линейни метра* – връзка между вътрешното и външното тяло на климатика
 • Комуникационен кабел до 4 линейни метра
 • Дренажен маркуч до 4 линейни метра
 • Захранващ кабел до 3 линейни метра
 • Стойки за външно тяло
 • Щепсел
 • Крепежи
 • Пробиване на един отвор в стена за тръбен път (тухла, бетон, газобетон)
 • Монтаж и пуск на климатичната инсталация
 • Обучение на потребителя за начин на работа и правилна експлоатация на климатичната система.

* Заплаща се всеки започнат метър. Заплаща се минимум 1 метър.

Монтаж на климатик – важни правила

Правилният и професионален монтаж на климатици е от съществено значение. Именно затова винаги трябва да използвате услугите на професионални техници, запознати с устройството и особеностите на климатичните системи. Не се доверявайте на непознати и не приемайте предложения за монтаж на климатик от близки или приятели. Това крие сериозен риск от повреда на уреда, риск от токово удар и всякакви произтичащи от неправилен монтаж проблеми.

Техниците на Фреш Клима София са изключително добре обучени и с богат опит в монтажа на климатици. Това им позволява да съобразят правилните места за монтаж на двете тела, така че да издържат на теглото им. При полагането на кабелите взимат необходимите мерки да ги изолират и да ги закрепят към клемореда на климатика. Важно е захранването да е на самостоятелна верига със собствен предпазител. Важно е да отбележим и че нашите техници по климатични системи разполагат с всички необходими инструменти и материали за монтаж на климатик.

С какво професионалният монтаж на климатици се различава от непрофесионалния?

 • Безопасност – при монтаж на климатици от специалисти можете да бъдете сигурни, че са взети всички необходими мерки за безопасност и не се прави компромис в работата.
 • Бързина – професионалните техници ще извършат качествен монтаж на климатик за максимално малко време. Това ще ви спести време и допълнителни занимавки в и без това забързаното и натоварено ежедневие.
 • Качество – професионалният монтаж на климатици идва със съответната гаранция за качество и поемане на отговорност.
 • Рентабилност – Фреш Клима София извършва безплатен монтаж на климатици, закупени от онлайн или физическия ни магазин. Но дори и климатикът ви да не е купен от нас, ви препоръчваме да възложите монтажа му на специалисти. Това ще ви спести средства в бъдеще, в случай че се наложи да коригирате неизправности, произтекли от неправилен монтаж.

Монтаж на климатици - цени

Ако не сте закупили климатика си от Фреш Клима София, но търсите някой, който да ви го монтира – ние сме на ваше разположение. Може да видите актуалните цени за монтаж на климатик в страницата ни Услуги и цени.

Колко време отнема монтажът на климатик?

Монтажът на климатици отнема от 1 до 5 часа. Продължителността на монтажа варира и зависи от модела климатик, от достъпа до помещението, където ще се монтира, и от много други фактори. Нашите техници работят бързо и ефективно и извършват монтаж на климатици за максимално кратко време, като не правят компромис с качеството за сметка на бързината. 

Монтаж на климатик в София

За момента фирма Фреш Клима оперира на територията на София и околните места в радиус до 40 км. Ако желаете да заявите монтаж на климатик в София, ние сме правилният избор. За монтаж на климатици близо до София се обадете, за да уточним дали ще можем да поемем заявката ви.

В заключение бихме искали отново да подчертаем важността от правилния избор на фирма за монтаж на климатици. Може да разчитате на нас напълно.

Експресен монтаж на климатици

Ние знаем колко е ценно времето на нашите клиенти. Именно затова осигуряваме експресен монтаж на всички закупени от нас климатици.

Защо да изберете нас?

Безплатен оглед

Ако имате нужда от климатик, ние ще направим безплатен оглед за вас. Ще ви консултираме и ще ви помогнем да направите най-правилния избор.

Безплатна доставка

Като жест към нашите клиенти предлагаме безплатна доставка на всеки закупен от нас климатик. Това ви спестява допълнителни разходи.

Безплатен монтаж до 3м

Не можете да поставите новия си климатик? Не се тревожете! Нашият професионален екип ще го монтира вместо вас, напълно безплатно!

Количка
Scroll to Top