Фреш клима

Подов климатик

Подов климатик - ефективно решение за големи помещения

Подовият климатик е подходящ както за домове, така и за офиси и други комерсиални обекти. Този тип климатик се инсталира на пода или под прозорец и не заема място върху стената като стенните климатици. По-долу ще разгледаме подробно какво представлява подовият климатик, как се различава от стенния, какви помещения са подходящи за него и какви са предимствата му. Ще ви запознаем с марките, предлагащи опция подов климатик и ще ви помогнем да направите най-добрия избор.

Какво е подов климатик?

Подов климатик е тип климатик, който се инсталира на подовата настилка. Този тип климатик работи на принципа на отопление и охлаждане чрез въздух, който се разнася в помещението. Някои от моделите на подовите климатици също така предлагат функция за вентилация. Подовият климатик може да бъде инсталиран в комбинация с други системи за отопление и охлаждане.

По какво се различава подовият климатик от стенния?

Когато говорим за подов климатик, веднага изпъкват някои разлики със стенния. Най-очевидната разлика е, че подовият климатик не заема място на стената, а се поставя директно върху пода на помещението. Освен това, подовите климатици имат по-висока мощност в сравнение със стенните, което ги прави подходящи за по-големи помещения. Те имат свойството да разпространяват въздуха по-равномерно в цялото помещение.

За какви помещения е подходящ подов климатик?

Подовият климатик е подходящ за широк набор от помещения като например офиси, хотели, болници, магазини, домове и други комерсиални и жилищни сгради. Той е идеален за помещения, в които има голям човешки поток като например рецепции, конферентни и семинарни зали и други подобни места. Подовите климатици могат да бъдат инсталирани както в новопостроени, така и в по-стари сгради.

Какви са предимствата на подовия климатик?

Подовите климатици имат много предимства в сравнение с другите типове климатици. Те са ефективни във всички сезони и осигуряват равномерна температура в помещението.

Също така се отличават със своя модерен и стилен дизайн, който ги прави идеален избор за домове, офиси, магазини и други.

Едно от най-големите предимства на подовия климатик е, че той може да се интегрира перфектно в интериора на всяко помещение. С иновативната си конструкция, подовият климатик може да бъде монтиран на земята и да изглежда съвсем естествена част от интериорния дизайн. Това го прави изключително дискретен и незабележим, като по този начин не се нарушава естетиката на помещението и не заема ценно пространство от стените.

Ето и още някои от предимствата на подовия климатик:

Неутрализират алергени

Подовите климатици не само неутрализират неприятните миризми, но и предотвратяват появата на мухъл и плесен в помещението. Техните филтри задържат праха, алергените и други замърсявания, което допринася за по-чист въздух и по-добро качество на живот.

Подходящи за големи търговски обекти

Подовите климатици са изключително функционални устройства, които могат да осигуряват както охлаждане, така и отопление. Те са известни с високата си ефективност и имат способността равномерно да разпределят въздушния поток в цялата стая или по-голямо помещение. Някои модели предлагат възможност за управление чрез Wi-Fi от вашия смартфон, когато сте свързани с интернет.

Ниско ниво на шум

Едно от най-големите предимства на подовите климатици е тяхната изключително тиха работа. Това ги прави идеални за монтаж в спалните помещения. Особено подходящи са за използване в горещи летни нощи, когато високите температури биха затруднили съня ви.

Стилен дизайн за всяко помещение

Подовият климатик се отличава с изчистения си и стилен дизайн, който ще се впише идеално във всяко помещение. Неговият тънък и незабележим корпус се допълва с модерен дизайн, което го прави не само функционален, но и естетически привлекателен.

Щадящи към околната среда

Екологичният аспект на подовите климатици е от голямо значение в нашата съвременна обществена осъзнатост. Повечето модели на подов климатик вече използват нови и по-екологично съобразни хладилни агенти. Те са значително по-благоприятни за околната среда в сравнение с техните предшественици.

Традиционните климатични системи използват хладилни агенти, наречени флуорокарбони. Въпреки че те са ефективни за охлаждане и отопление, флуорокарбоните са газове с висок потенциал за въздействие върху околната среда. Свързани са с увеличаване на парниковия ефект и допринасят за изменението на климата.

Във връзка с това, много производители на климатични системи са прехвърлили своята насоченост към по-екологични хладилни агенти. Тези агенти, често наричани хидрофлуорокарбони или хидрокарбони, имат много по-нисък потенциал за глобално затопляне и не предизвикват такива сериозни неблагоприятни ефекти.

Енергоспестяващи подови климатици

Освен прехода към по-екологични хладилни агенти, производителите се стремят да намалят и потреблението на енергия на подовите климатици. Те инвестират в дизайна и функционалността на системите, за да постигнат по-голяма енергийна ефективност и да намалят влиянието им върху околната среда. Това включва използването на по-ефективни компресори, по-добра изолация и автоматични режими на работа, които оптимизират консумацията на енергия.

Лесен монтаж и достъп за поддръжка

Подовите климатични системи се отличават с лесен монтаж и достъпност за поддръжка. Техният дизайн позволява лесно и бързо инсталиране на системата, независимо от типа на помещението. Монтажът може да се извършва на пода. В повечето случаи той не изисква сложни преправяния или присадки към стените.

За по-голяма удобство, подовите климатици са снабдени с изключително достъпни компоненти и филтри, които могат да бъдат почистени или подменени. Това осигурява удобство и гъвкавост при поддръжката и позволява на собствениците на системата да поддържат високо качество на въздуха в помещението без големи усилия.

Въпреки лесния монтаж и достъпността за поддръжка, е препоръчително монтажът и сервизната поддръжка да се възложи на професионалисти. Те разполагат с необходимите знания и опит, за да инсталират системата правилно и да осигурят оптималното й функциониране. Освен това, професионалистите могат да предоставят и ценни съвети относно подходящата грижа и поддръжка на всеки подов климатик.

Наличието на лесен монтаж и достъпност за поддръжка прави подовите климатици привлекателен избор за домове, офиси и търговски обекти. Възможността за бърз и безпроблемен монтаж осигурява минимални прекъсвания в работата на помещението. Същевременно поддръжката може да се извършва редовно и лесно, без да се налага да се прекъсва дейността на обекта.

С облекчената инсталация и лесен достъп за поддръжка, подовите климатици предоставят удобство и улесняват собствениците на помещенията. Те могат да се насладят на комфортна и приятна среда със стабилна температура и качествен въздух.

Кои марки климатици предлагат подов климатик?

На пазара има много марки климатици, които предлагат подови климатици. Някои от най-известните марки са Daikin, Mitsubishi Electric, Fujitsu, Gree и Hitachi. Всички тези марки предлагат широк спектър от подови климатици с различни мощности и функции. Клиентите могат да избират между много различни модели, за да намерят подходящия за тях подов климатик.

Къде може да се намери голямо разнообразие от подови климатици?

Ако търсите голямо разнообразие, от което да изберете вашия нов подов климатик, може да разгледате нашия онлайн магазин за климатици – Фреш Клима София. Тук ще намерите широка гама от подови климатици на водещи марки като Daikin, Mitsubishi Electric, Gree и други.

Не се колебайте да се свържете с нас, ако имате нужда от консултация или помощ при избора на подходящия модел подов климатик за вашия дом или офис. Ние сме на разположение да отговорим на всички ваши въпроси и да ви предоставим качествено обслужване и продукти на най-добрите цени на пазара.

Защо да изберете нас?

Безплатен оглед

Ако имате нужда от климатик, ние ще направим безплатен оглед за вас. Ще ви консултираме и ще ви помогнем да направите най-правилния избор.

Безплатна доставка

Като жест към нашите клиенти предлагаме безплатна доставка на всеки закупен от нас климатик. Това ви спестява допълнителни разходи.

Безплатен монтаж до 3м

Не можете да поставите новия си климатик? Не се тревожете! Нашият професионален екип ще го монтира вместо вас, напълно безплатно!

Количка
Scroll to Top